Tinctura de Usturoi
Tinctura de Usturoi pe cale internă are rol adjuvant în infecţii respiratorii, gripă, candidoze bucale şi digestive, hipercolesterolemie, ateroscleroză, diabet zaharat, helmintiaze, giardioză, hipertensiune arterială, diaree, dizenterie, dispepsii de fermentaţie,meteorism. Extern: afte şi candidoză bucală, reumatism şi artroze, alopecie.
Recomandări: | Tinctura Usturoi mai ajută la creșterea părului. |
---|---|
Proprietăți: | Antibacterian, antimicotic, antiviral, hipocolesterolemiant, antiagregant, plachetar, antitrombotic, fibrinolitic, hipoglicemiant, antihelmintic, hipotensiv, bradicardizant, stomahic, coleretic, carminativ, antispastic, sedativ, expectorant, antidiareic, antitumoral, antireumatic |
Mod de folosire: | Intern: Se ia o linguriţă de tinctură diluată in 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Extern: în afte şi candidoză bucală se clăteşte gura cu soluţie diluată obtinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la un sfert de pahar de apă; în reumatism şi artroze se fac frecţii cu tinctură de usturoi; pentru creşterea părului se face masaj la rădăcina părului cu tinctura de usturoi. |
Usturoi-(Allium sativum), alcool etilic din cereale 38% vol., apă demineralizată. |
---|